Yemek Mimi

00:26 Dilek'le Mutfakta 5 Comments

02-12-2014


Sevgili Blogger arkadaşım Bahçe Perim'in önerisiyle bende yapayım bir yemek mimi, bakalım beğeni alacak mı..) Bir dizi sorunun yanıtlarını vererek, kendinizi yemek konusundaki tercihleriniz, anılarınızla yüzleşeceğiniz bir yazı çıkartmış olacağımız bir oyun bu anladığım kadarıyla..Güzel fikir kim düşünmüşse..):Şimdi gelelim sorulara:
En sevdiğiniz yemek:

Etli karalahana dolmasına bayılırım doğrusu..





En sevdiğiniz tatlı:

Tatlıyla aram yakın zamana kadar yoktu. Yaşlandıkça sever oldum, mesela baklava ağzıma koymazdım şimdi az da olsa yiyebilirim. Sanırım ben sütlü tatlıları seviyorum ve en başta fırında sütlaç gelir.




Siz çocukken anneniz sizi.....

gece kaldırıp çiğ yumurta içiririrdi ve ben bunu hiç sevmezdim. Sabahları da gönlümü almak için patates kızartırdı..):
Anneciğim inanılmaz yedirici, doyurucu özelliğe sahip bir kadındır. Bende git gide ona benziyorum. İki kızım var ve ben küçükken onlara her şeyi yedirdim, alıştırdım..halan de öyleyim...)

Çocukken ve şimdi de:

yemediğim yemekleri şimdi yiyorum vallahi..mesela beyaz lahana, diğer adıyla kapuska, enginar, kereviz, taze fasulye yemeği asla yemezdim. Şimdi ise hepsini yiyorum..neden acaba..? Aklıma geldi şimdi mesela aşureyi ağzıma koymazdım..şimdi ise en sevdiğim tatlılardan..




Yemeyi sevdiğiniz ilginç şeyler:

Mesela elmayı armudu, biberi çekirdekleriyle hatta saplarıyla yemek bana keyif veriyor..

Türk Mutfağı Dışında:

Öncelikle belirmeliyim ki Türk Mutfağı gibisi yok. Yabancı mutfaklar her şeyi birbirine karıştırıyor, onların damak zevki pek benle uyuşmaz. Fakat İtalyanların et pişirme yöntemleri hoşuma gidiyor, bir de spagetti sosları.

Yemeyi sevdiğiniz sağlıksız şeyler:

Sıcakken ekmek ya da hamur işleri yemek, katı yağla yapılan kurabiyeler..bir kaç kez ısırıyorum pişman oluyorum. Bir de eğer kafam karışıksa gece yarısı bir şeyler atıştırmak..çünkü gece yenilen her şey yağ olarak geri dönüyor.







En sevdiğiniz meyve:

Bütün meyveleri seviyorum ama en çok mandalina..







En sevdiğiniz atıştırmalık:

Tabi ki ayçekirdeği..çıt çıt çıt..ama başkası yanımda yediği zaman çok sinir olurum. 

En sevdiğiniz içecek:




Çay çay çay...

Asla yemeyeceğim, içmeyeceğim dediğiniz şeyler:

Tavşaneti, istakoz, sümüklüböcek tarzı şeyler...içecek olarak icetea..yani soğuk çay içemem..

Sonsuz tane olsa yiyebileceğiniz şeyler:

Fındık ve taze cevize bayılırım.






Kahvaltıda tercih ettiğiniz şeyler:

Peynirsiz kahvaltı düşünemem, yumurta olmasa da olur ama güzel dilimlenmiş salatalık ve domates, maydanoz yaprakları, yeşillik namına her türlü ot, ekmek olarak kendi yaptığım bazlamalar ve arasına Trabzon tereyağı sürüp sıcak sıcak yemek..efendim bunu yanısıra zeytin ve zeytinyağına da ekmek banıp yemek, biber salçalı soslar, sucuklar..offofoff ben bu kahvaltı işini çok seviyorum. Fakat haftada bir kere olsun yeter, fazlası kilo yapar..:)






Açken ben:

Hiç yaklaşmayın yanıma vallahi sabrım olmaz, suratım düşer, enerjim biter, aklım hep yemekte olur. ehheee bu fotoğrafı koydum biraz keyif alalım..Düşünsenize yaz ve deniz ve buz gibi içecekler meyveler...




Bir keresinde yemek yerken:

Halamın kızına yemeğe gitmiştik. Kendisi günde 2-3 paket sigara içerdi. Şimdi bırakmış çok şükürde...Efendim güzelce nefis bir masaya oturduk, yemeklerimizi hoş sohbet eşliğinde yiyoruz. Salata tabağından çatalımla bir kuble aldım ve ağzıma götürüp çiğnemeye başladım. Bu arada salata karışık marul havuç vs yeşillik salata. Ben salatayı çiğniyorum ve tanıdık bir koku , bir tat geldi damağıma..Alalal dedim bu da ne..elimle ağzımdan çıkardığım şey bir sigara izmaritiydi. ÖÖÖÖ Aman Allahım çok tiksinmiştim. Halamın kızı salata yaparken büyük bir ihtimalle ağzında sigarası vardı ve sigarasını kül tablasına değil de dalgınlıkla salataya söndürmüş. Yani oluyor böyle şeyler diyebilirmiyiz..demek ki oluyormuş..O an kendisine söylemedim fakat sonra söyledim, çok utandı kadın, herhalde ondan sonra sigarayı bıraktı...:)

Blogger arkadaşlarım yemek mimine eşlik etsinler benim gibi..ben keyif aldım yazarken.. Tek eleştirim şu: sorular daha ilgi çekici olabilirdi...:) Arzunun Lezzet Adası, Sevda Şen Ünsev, Vişnap Macide, şu an aklıma gelen bunlar daha sonra ekleyebilirim. 

Sağlıcakla ve afiyetle kalın arkadaşlar..


BENZER TARİFLER

5 yorum:

  1. Keyifle okudum.Sigaranin yemegin,salatanin icinden cikmasi cok Ilginc :)

    YanıtlaSil
  2. :)) Herhalde bir on sene salatayı kontrol ederdim. Bu arada elmayı, armutu ben de sapına kadar yiyorum. Çaysız olur mu ya??? Sucuklar harika. Biz biraz birbirimize benziyoruz, galiba. :)))) Teşekkür ederim. Bu mimi yaptığın için.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir yazı olmuş zevkle okudum Görüşmek üzere Bu arada bloğunu takiptayim bana da beklerim öptüüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Sevilaycım..bende senin bloğuna sık gelenlerdenim..sevgiyle kal canım..öptüm

      Sil