Avakado Salatası

19:34 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

22-02-2015
Avakado Salatası

Bir Akdeniz meyvesi olan Avakodonun bilmediğim ne kadar çok faydası varmış. Evlerimizde sıklıkla tüketilmeyen bir meyve olduğu şüphesiz.. Keşke daha önceden tanıma fırsatım olsaydı,vardı da biz mi almadık..? Evet almadık..Çünkü avakado kültürü ailemde olmadığı için alıp da yemezdik. Zaten cocukken var mıydı yok muydu bilmiyorum ama 10 yıldır bu meyvenin varlığından haberdar olmama rağmen alıp da tüketmeyi akıl edemedim galiba..Buradaki Menemen pazarından bir tane aldım, soframda değişik bir tat olsun diye. Sonra araştırdım nasıl bir tarif yapayım diye ve en mantıklısı salatasını yapmak oldu. Fakat kesinlikle cevizli ezmesini de yapacağım. 


Çok kısacık biraz da faydalarını anlatayım da herkes bu mucize meyveyi alıp tüketmeye başlasın. Okuduklarımdan bir özet çıkaracak olursak, bu meyve tam bir antioksidan özelliğe sahip, bağışıklık sistemini güçlendiren, kan hücreleri yapan bir demir kaynağı..bunun yanı sıra içinde A, B1, B2, B3, B6, C, E, K, vitaminleri, fosfor, magnezyum, demir, potasyum, kalsiyum ve çinko gibi mineraller de bulunmaktadır. Kalp ve damar hastalıkları ,mide rahatsızlıkları başta olmak üzere pek çok hastalığa şifa verir. Hücre yenileyici özelliği sayesinde ise toksin atıcı ve yaşlanmaya karşı savaşan bir antioksidan. Kozmetikte çok kullanıldığı bilinmektedir. Diğer meyvelere göre daha çok protein barındırır. Faydaları o kadar çokmuş ki ancak bu kadar kısaltabildim.

Salatasını yemek çok keyifliydi, mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Diğer bir tarifi ise yumuşak olanından alıp rendelenmiş soğan, limon suyu, zeytinyağı ilavesiyle cevizli ezmesini yapın. Tavukla beraber de yakışır. 

Malzemeler:

1 adet avakado

1 adet domates

1 adet taze biber

maydanoz

1 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 yemek kaşığı mayonez

1 yemek kaşığı zeytinyağı

tuz, karabiber,pulbiber, kekik

Yapılışı:

Avakado Salatası
Avakadoyu boyundan ikiye kesin. Bir kaşık yardımıyla içinde zarla sarılı olan kısmını ve çekirdeğini çıkartın. 
Avakado Salatası

Avakado Salatası

Avakado Salatası

Avakado Salatası
Daha sonra yine kaşıkla içindeki meyvesini kazıyın ve kabuğunu atın. Dilediğiniz şekilde doğrayıp salata tabağına alın. İçine diğer malzemeleri de ekleyip harmanlayın. Sofranıza koyun ve afiyetle yiyin. 
Avakado Salatası

Avakado Salatası

Avakado Salatası

Avakado Salatası

Avakado Salatası


Avakado Salatası

Avakado Salatası
                                  Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                 Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. Bunu dürüme soracaktım. Hatta pinterestte pirinç yufkasina sarılı dürümler gördüm.
    Ben bol ekşili ve zeytinlisini seviyorum. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Hımmmm bahçe perimcim dürümle ezmesi güzel olur herhalde..selam ve sevgiler

    YanıtlaSil