Greyfurt Reçeli

22:39 Dilek'le Mutfakta 22 Comments

03-03-2015


Greyfurt Reçeli
Değişik reçel yapmak isteyenler greyfurt reçelini deneyebilir. Mevsiminde bol bol tüketmemiz gereken narenciye gillerden greyfurtu reçel olarak tüketmek isteyenler tarifime bir göz atsın. Özellikle içi kırmızı olan greyfurtu tercih edin, içine bir kaç tane sarı olandan da ekleyebilirsiniz.
Tadını soracak olursanız, gerçekten çok farklı..hafif acımtrak ama reçelim ben dedirten kıvamda kahvaltılara çeşni olabilecek çok güzel bir deneme..


Malzemeler:

1 kilo greyfurt

1.5 kilo toz şeker

4-5 adet karanfil

1 adet çubuk tarçın

1 adet limon suyu

1 su bardağı portakal suyu

Yapılışı:

Greyfurtları yıkayın ve dış kabuklarını rendenin ince tarafıyla kazıyın. Daha sonra derin bir tencereye yarısına kadar su koyun. Su kaynayınca greyfurtları içine atın ve 5 dakika kaynatın. Kaynattıktan sonra süzün ve tekrar tencereye su koyup tekrar 5 dakika kaynatıp süzün. Bu işlemi üç kez yapın ve sonuncusunda greyfurtları soğuk suya koyup 4 gün bekletin. Her gün suyunu bir kaç kez değiştirin. Acısının çıkması için bunları yapmanız gerekiyor.

Üçüncü günün ardından greyfurtları iki saat kadar süzülü tutun. Daha sonra bir kesme tahtasının üzerinde greyfurtları dilimleyin. 
Greyfurt Reçeli

Greyfurt Reçeli

Greyfurt Reçeli

Greyfurt Reçeli

Greyfurt Reçeli



Dilimlediğiniz greyfurtların üzerine her dizişinizde toz şekeri gezdirin. Toz şekerin tamamını greyfurtların üzerine dökün ve bir gece bu şekilde bekletin. İçine çubuk tarçın ve karanfilleri de koyun. Ertesi sabah tencereyi ocağa koyun. Bir su bardağı taze sıkılmış portakal suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve reçel kıvamı alana dek bir saat kadar kaynatın. Reçel kıvamını alınca limon suyunu da ekleyip 5-6 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.

Reçeli temiz ve kuru kavanozlara doldurup sıcak iken kavanozun kapağını kapatın. Herkese afiyet olsun.
Greyfurt Reçeli

Greyfurt Reçeli

Greyfurt Reçeli

Greyfurt Reçeli

Greyfurt Reçeli


Sizce de nefis Görünüyor Değil Mi...

                                        Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                                 Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

22 yorum:

  1. Nefis görünüyor,ellerine sağlık Dilekcim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilcim yorumun için çok teşkrler..öptüm..

      Sil
  2. ellerinize sağlık, afiyet olsun

    YanıtlaSil
  3. Tadını merak ettim . Hiç tatmadım daha önce. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadı reçel tadında greyfurt desem komik olur mu acaba..greyfurtu ağzımızı buruşturarak yeriz ya..işte reçel olunca buruşturmadan yiyebiliyoruz..yorumun için çok teşkrler Birgülcüm..

      Sil
  4. ben ekşi olmasından dolayı yiyemiyorum ama,harika görünüyor elinize sağlık sanırım reçelni yiyebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım bende suyunun içerim ama reçeli gayet güzel yenilebilir ve ben çok beğendim..yorum için çok teşkrler Fundacım..:)

      Sil
  5. Denemek gerekiyor bence çok severim reçeli benim limon reçelimden sonra nefis bir alternatif...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evren hanım bence de deneyin..çok farklı ve nefis..teşkrler

      Sil
  6. Görüntü çok güzel. Grefurtu meyve olarak çok severim ve her hafta alırım pazardan ama reçelinin olabileceği aklıma gelmemişti...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaaa seviyorsanız mutlaka deneyin derim Saadet hanımcım, sevgiler

      Sil
  7. Çok farklı bir tarif olmuş.. elinize sağlık.. denenmeli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice hanım, sizi takip ediyorum bende tarifleriniz çok güzeel gerçekten, siz de deneyin derim..ben sizin tariflere bakıyorum, , arama yaparken ilklerin başında geliyorsunuz..sevgiler ve yorum için çok teşkrler canm

      Sil
  8. değişik reçellerin soframda bulunmasını seviyorum.ama reçeli sevmşyorum.mutlaka deneyecegim.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reçeli sevmeyen Eylemcim..eskiden ben de sevmezdim, şimdi de sever oldum..sofranda değişiklik olsun canım ..çok teşkrler

      Sil
  9. Tiene que estar buenisima

    YanıtlaSil
  10. Biz kadınlar gerçekten elimizin değdiği yemeğe lezzet katarız.
    Grefurt reçeli de lezzet kattığınız bir tarif olmuş.
    Ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nahidecim yeterki mutfak aşkı olsun dediğin gibi biz kadınlar taşa bile lezzet katarız, çünkü aşkla yapıyoruz..yorumun için çok teşkrler kocaman öpüyorum..:)

      Sil
  11. https://www.kadinvsaglik.com/2017/12/greyfurt-receli.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarifinze baktım aynı sayılır, siz kaynattığınız suyu kullanmışsınız, acı olmadı mı..benmkisi acı değildi..

      Sil