Greyfurt Reçeli
03-03-2015Greyfurt Reçeli |
Tadını soracak olursanız, gerçekten çok farklı..hafif acımtrak ama reçelim ben dedirten kıvamda kahvaltılara çeşni olabilecek çok güzel bir deneme..
Malzemeler:
1 kilo greyfurt
1.5 kilo toz şeker
4-5 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
1 adet limon suyu
1 su bardağı portakal suyu
Yapılışı:
Greyfurtları yıkayın ve dış kabuklarını rendenin ince tarafıyla kazıyın. Daha sonra derin bir tencereye yarısına kadar su koyun. Su kaynayınca greyfurtları içine atın ve 5 dakika kaynatın. Kaynattıktan sonra süzün ve tekrar tencereye su koyup tekrar 5 dakika kaynatıp süzün. Bu işlemi üç kez yapın ve sonuncusunda greyfurtları soğuk suya koyup 4 gün bekletin. Her gün suyunu bir kaç kez değiştirin. Acısının çıkması için bunları yapmanız gerekiyor.
Üçüncü günün ardından greyfurtları iki saat kadar süzülü tutun. Daha sonra bir kesme tahtasının üzerinde greyfurtları dilimleyin.
Greyfurt Reçeli |
Greyfurt Reçeli |
Greyfurt Reçeli |
Greyfurt Reçeli |
Greyfurt Reçeli |
Dilimlediğiniz greyfurtların üzerine her dizişinizde toz şekeri gezdirin. Toz şekerin tamamını greyfurtların üzerine dökün ve bir gece bu şekilde bekletin. İçine çubuk tarçın ve karanfilleri de koyun. Ertesi sabah tencereyi ocağa koyun. Bir su bardağı taze sıkılmış portakal suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve reçel kıvamı alana dek bir saat kadar kaynatın. Reçel kıvamını alınca limon suyunu da ekleyip 5-6 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
Reçeli temiz ve kuru kavanozlara doldurup sıcak iken kavanozun kapağını kapatın. Herkese afiyet olsun.
Greyfurt Reçeli |
Greyfurt Reçeli |
Greyfurt Reçeli |
Greyfurt Reçeli |
Greyfurt Reçeli |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
Nefis görünüyor,ellerine sağlık Dilekcim.
YanıtlaSilSevilcim yorumun için çok teşkrler..öptüm..
Silellerinize sağlık, afiyet olsun
YanıtlaSilTeşkrler canım..sevgilerimi yolladım...)
SilTadını merak ettim . Hiç tatmadım daha önce. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilTadı reçel tadında greyfurt desem komik olur mu acaba..greyfurtu ağzımızı buruşturarak yeriz ya..işte reçel olunca buruşturmadan yiyebiliyoruz..yorumun için çok teşkrler Birgülcüm..
Silben ekşi olmasından dolayı yiyemiyorum ama,harika görünüyor elinize sağlık sanırım reçelni yiyebilirim
YanıtlaSilEvet canım bende suyunun içerim ama reçeli gayet güzel yenilebilir ve ben çok beğendim..yorum için çok teşkrler Fundacım..:)
SilDenemek gerekiyor bence çok severim reçeli benim limon reçelimden sonra nefis bir alternatif...
YanıtlaSilEvren hanım bence de deneyin..çok farklı ve nefis..teşkrler
SilGörüntü çok güzel. Grefurtu meyve olarak çok severim ve her hafta alırım pazardan ama reçelinin olabileceği aklıma gelmemişti...
YanıtlaSilaaaa seviyorsanız mutlaka deneyin derim Saadet hanımcım, sevgiler
SilÇok farklı bir tarif olmuş.. elinize sağlık.. denenmeli..
YanıtlaSilHatice hanım, sizi takip ediyorum bende tarifleriniz çok güzeel gerçekten, siz de deneyin derim..ben sizin tariflere bakıyorum, , arama yaparken ilklerin başında geliyorsunuz..sevgiler ve yorum için çok teşkrler canm
Sildeğişik reçellerin soframda bulunmasını seviyorum.ama reçeli sevmşyorum.mutlaka deneyecegim.ellerine saglık.
YanıtlaSilReçeli sevmeyen Eylemcim..eskiden ben de sevmezdim, şimdi de sever oldum..sofranda değişiklik olsun canım ..çok teşkrler
SilTiene que estar buenisima
YanıtlaSilmuchas gracias amor por tu comentario..:)
SilBiz kadınlar gerçekten elimizin değdiği yemeğe lezzet katarız.
YanıtlaSilGrefurt reçeli de lezzet kattığınız bir tarif olmuş.
Ellerinize sağlık....
Nahidecim yeterki mutfak aşkı olsun dediğin gibi biz kadınlar taşa bile lezzet katarız, çünkü aşkla yapıyoruz..yorumun için çok teşkrler kocaman öpüyorum..:)
Silhttps://www.kadinvsaglik.com/2017/12/greyfurt-receli.html
YanıtlaSilTarifinze baktım aynı sayılır, siz kaynattığınız suyu kullanmışsınız, acı olmadı mı..benmkisi acı değildi..
Sil