Doğum Günleri Güzeldir, Özeldir

14:33 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

27-05-2015


Doğum Günleri Güzeldir, Özeldir.






Doğum günleri her zaman benim hayatımda önemlidir. 27 mayıs tarihi geldiğinde her yıl kendimi daha bir özel hissederim, yeni yepyeni beyaz bir sayfa konulur önüme sanki. Hep mutluluk, sağlık dilenir tabi ki ama benim hayallerim var ve hiç bitmez. Hayallerimi gerçekleştirebileceğim bir yıl olsun inşallah.

30 yaşıma girdiğim gün biraz paniklemiştim. “Allah’ım yaşlanıyorum” demiştim. Sonra 40..derken 40’lı yaşları da tüketmeye başladım. Hayat çok acımasız ve hızlı geçiyor. Yaş aldıkça daha bir ağırlık konuyor kişiliğime. Anneyim, kadınım, insanım ve kendimi seviyorum, bu yüzden ayaktayım. Yaş aldıkça güçlenen, güzelleşen biriyim. Hayatımdaki en önemli ilke sevgidir. Sevgiyle dolu kalbimden yaşama sevincim hiç kaybolmaz umarım.  

Doğum günlerimde ne kadar “hediye almayın” desem de hediye beklerim ufak da ol sa.. En çok da şiir ve ya benim için yazılan sözler hoşuma gider.
Bu gece sabaha karşı uyuyabildim, güya saati 07.30’a kurmuştum fakat saat 04 ten sonra uyuduğum için alarm sesini duymamışım ve bir kahvaltı toplantımız vardı onun kaçırmış oldum. Üzüldüm, kızdım kendime, ama yapacak bir şey yoktu artık. Koydum kahvemi fincanıma, uzandım ve dedim biraz keyif yapayım. Telefonuma ve sosyal medya hesaplarıma gelen kutlama mesajlarına bakayım dedim. Sağ olsun daha gün yarısı olmadan 200 küsür arkadaşım bana güzel güzel kutlama mesajları atmışlar. Sevildiğimi hissetmek aslında kendimizle alakalı diye düşünüyorum. Siz insanlara nasıl davranırsanız geri dönüşümünde  yüzde seksen aynı muameleyi görürsünüz.  Amaaaa en yakınlarınız vardır ki onlar sizi daha da özel hissettirebiliyor. Mesela küçük kızım bana şu sözleri karalamış onca işinin arasında..Çok duygulandım ve gözlerimden ince ince yaşlar süzüldü nedense..Çünkü yanımda değil, çünkü ayrı şehirlerdeyiz, çünkü onu çok seviyorum. Bana yazdığı yazıyı paylaşmak istiyorum:



Benim güzel dünyam…
Benim melek kadınım…
Ve Benim dünyadaki en büyük özlemim!
Ah be diyorum, olaydım yanında, 
Ve hiç gitmeseydim diyorum ellerinden.
Sadece sesinle avutmasaydım kendimi ki 
Avutamıyorum da aslında…
Anne ismine en çok yakışan kadın…
Hatırlarım hep,
15-16 yaşıma kadar karşıdan karşıya geçerken
Elimden tutuşlarını…
Makyaj yaparken sen, 
Senin güzelliğini izleyişlerimi…
Ve
Benim için mahfetmekten gocunmadığın,
O güzel hayatını…
Sanırım anneannemin en güzel yaptığı çocuksun sen.
En tatlı, en sevimli, en güzel…
Senin güzel ellerin, güzel sözlerin ve 
Ellerinden bana geçen o harika enerjiler…
Mitolojide afroditin en güzel yansıması;
Doğduğun gün benim en güzel günüm…
İyi ki doğdun uçan kadınım!
Birde ;
Seni çok seviyorum

Çok şükür akşama büyük kızıma gideceğim, yalnız değilim. İki çocuk doğurmanın faydaları bu durumlarda işe yarıyor, alternatif var yani..Ama  hiçbir evlat birinin yerini  tutmaz, her biri kalplerimizde ayrı yerdedir öyle değil mi..İYİ Kİ KIZLARIM VAR VE İKİSİ DE BENİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ, ONLARI ÇOK SEVİYORUM.





Doğum günlerimde bana kendimi özel hissettiren başta annem ve babamı saygı ve sevgiyle kucaklıyorum. Az evvel onlarla konuştum ve çok mutlu oldum. Onlar her doğum günümde , genç kız olana dek evde parti yaptılar benim için. Ben hep prensesiydim baba evinin, güzel bir çocukluğum vardı, mutluydum..Allah anneme babama sağlık sıhhat dolu nice yıllar yaşamak nasip etsin. Onlara çok teşekkür ediyorum, beni terbiyeli, dürüst ve çalışkan yetiştirdikleri için, bana özel davrandıkları için, her zamana benim yanımda oldukları için..İYİ Kİ BÖYLE BİR AİLEM VAR..




Bugün sevildiğimi çok yoğun hissettiğim gün..Bugün kendimi şımartma zamanı..( kendime kolye aldım ) Beni şımartanlara da çook içten teşekkürler.








                                                                                                                                 Dilek Toksoy

                                                                                                                             27-05-2015-İZMİR

BENZER TARİFLER

4 yorum: