Damla Sakızlı Böğürtlen Soslu Kek

16:34 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

21-09-2015



Damla Sakızlı Böğürtlen Soslu Kek
Bu güzel keki TRT Kent Radyo İzmir çalışanları için yapmıştım, tarifini ise ancak yazabiliyorum. Geçtiğimiz haftalarda TRT Kent Radyo İzmir Kent Kitaplığı Programının yapımcısı sevgili Nalan Kolağası'ndan programına konuk olmam için teklif aldım ve memnuniyetle kabul ettim.
Yemek blogerlığı ve yemek üzerine kısa bir söyleşide bulunmak üzere o akaşam için hazırlandım. Her zamanki gibi süslendim, şık olmaya çalıştım. Ama boş gidemezdim tabi..Önce kendi ellerimle yaptığım nefis , doğal ev yapımı reçellerimden bir kaç çeşit ve ev yapımı eriştemden güzel bir paket yaptım Nalan hanım için, daha sonra acil bir şekilde oradaki diğer çalışanlar için güzel bir kek yaptım. Damla sakızlı kek görüntüsüyle de lezzetiyle de harika oldu. Tarifi paylaşmadan önce buradan TRT Kent Radyo İzmir çalışanlarına tekrar çok teşekkür ediyorum. Beni çok güzel ve özel karşıladılar. 
                                                                       















Evime kadar gelip aldılar ve tekrar evime geri getirdiler. İlk defa radyo programına konuk oldum fakat hiç heyecanlanamadım diyebilirim. Çünkü gayet samimi bir ortam olunca kendimi çok rahat hissettim. Zaten genelde panik ve heyecan yapamayan biriyim. Hala radyo dinleyenlerden misiniz bilmiyorum ama ben dinliyorum. Radyo dinlemenin tadı bir başka oluyor. Düşünüyorum da eskiden radyolarda Arkası Yarın adında bir program vardı. O zamanlarda televizyonlarda tek kanal ve şimdiki gibi çeşitli programlar yoktu. Hatta o ağır müzik korolarını dinlemek 12- 14 yaşlarında olan benim açımdan pek de keyifli değildi. İşte o Arkası Yarın programında şimdiki diziler gibi, hikayeyi bire bir yaşardık, heyecanlanırdık ve arkası yarın olsa diye beklerdik. Sadece dinleyerek bir kitap okumuş gibi olurduk. Bana göre çok keyif vericiydi ve sanırım radyo dinleme alışkanlığım o yıllardan kaldı. Radyo kanallarını yaşatalım ve vakit buldukça dinleyelim. Gelelim tarife:

Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

1/2 su bardağı sıvı yağ

2.5 su bardağı un

2 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilin

1 paket kabartma tozu

1 adet dövülmüş damla sakızı

Sosu için:

4 su bardağı süt

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı mısır nişastası

1 çay bardağı toz şeker

1 adet dövülmüş damla sakızı

1 kase böğürtlen

1 yemek kaşığı toz şeker ya da böğürtlen reçeli de olabilir.

Yapılışı:

Şekerle yumurtaları bir mikser yardımıyla iyice köpürene kadar çırpın. Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Daha sonra kuru malzemelerin hepsini ekleyip kek kıvamına getirin. 
Yağlanmış kek kalıbına bir çimdik un serpip kalıbı sallayın ve kek karışımını kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.Piştikten sonra fırından alın ve ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra kalıbı düz bir servis tabağına ters çevirin. Bu arada sosunu pişirmeye başlayın. Soso malzemelerini bir tencereye koyup ocağın altını yakın,tahta kaşıkla karıştırarak kaynamaya başlayana kadar karıştırın.Kaynamaya başlayınca ocağın altını orta ısıya getirip 3-5 dakika pişirin. Sosun ilk sıcaklığı geçip ılınmaya başlayınca kekin üzerine dökün. Hemen ardından daha önceden hazırladığınız böğürtlen sosundan üzerine kaşıkla gezdirin ve keki buzdolabında bir kaç saat bekletip daha sonra servis yapın. Herkese afiyet olsun. Damla sakızını sevenler için çok lezzetli bir lezzet..



Damla Sakızlı Böğürtlen Soslu Kek

Damla Sakızlı Böğürtlen Soslu Kek

Damla Sakızlı Böğürtlen Soslu Kek

Damla Sakızlı Böğürtlen Soslu Kek

Damla Sakızlı Böğürtlen Soslu Kek

Damla Sakızlı Böğürtlen Soslu Kek
                            Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                              Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

4 yorum:

  1. Dilek'ciğim, ne güzel programlara çıkmışsın. Tebrik ederim seni :)
    Başarılar dlerim
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, çok sağol, teşkr ederim..Aslında bir kanalda yemek programı yapsam ne güzel olurdu ama ..:)

      Sil
  2. Kesinlikle benim de en çok istediğim şeylerden biri oldu hep. Bakalım belki yolumuz açık olur.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh inşlh..bizi neden keşfetmiyorlar Sevdacım..:)

      Sil