Yumurtasız Kurabiye

22:32 Dilek'le Mutfakta 6 Comments

29-09-2015

Yumurtasız Kurabiye

Bu kurabiyeler de İstanbul'a gidiyor, yayınladığım zaman çoktan yenmiş olacaklar. Böyle ortaları marmelatlı kurabiyeleri çok seviyorum. Mandalina marmelatımı da değerlendirmiş oldum. Ev reçel dolu olduğu için bir kısmını böyle değerlendirmek lazım. Reçel satışlarım ise bir aydır yavaş, çünkü ilgilenemiyorum. Hadi bakalım şu bayram sonrası Allah güç kuvvet versin de bende işime döneyim. 


Kurabiyeleri şekillendirirken çocuk gibi oluyorum. En son pişmiş ve süslenmiş hallerini servis edip fotoğraflamak ise başka bir keyif..Bu işin siparişi ile uğraşan bir çok arkadaşım var ve ben onları tebrik ediyorum, destekliyorum. Gerçekten o renkli hamurlarla kapladıkları kurabiyeleri sanki birer sanat eseri gibi, çok özenilerek ve emek vererek yapılıyor. Bir gün bende deneyeceğim ama sipariş işi bana göre değil belirteyim. Ben sadece reçel ve erişte siparişleri alıyorum. Hem kendimi oyalıyorum, hem de  ekmek param çıkmış oluyor. Bir kadının ayakta durması, kendi yeteneklerinin farkına varıp ben de varım demesi kesinlikle çok güzel bir şey. Yarım asırlık bir kadın olarak tüm kadınlara tavsiyem sevdikleri işi yapsınlar, çalışsın ve üretsinler. Şimdi bu konu uzar gider, istemediği halde sırf sigortası işlesin diye asgarinin bile altında çalışan, akşama eve döndüğünde pestili çıkan öyle çok kadın var ki..neyse..Gelelim kurabiyemize, kurabiyesiz olmaz, arada bir mutfağınızı süslesin. Hele ki küçük çocuklarınız vara sa kaçınılmaz..

Malzemeler:

200 gr. oda ısısında tereyağı ya da margarin

200 gr. pudra şekeri

400 gr. elenmiş un

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı kabartma tozu 

1 paket vanilya

Arasına dilediğiniz herhangi bir marmelat , ben mandalina marmelatı kullandım.

2-3 yemek kaşığı nutella

Yapılışı:

Yumuşak tereyağı ve pudra şekerini birbirine yedirin. Sıvı yağı da ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra elenmiş un ve kabartma tozu, vanilya ekleyip yavaş yavaş yoğurun. Hamur toparlanınca üzerini streçleyip buzdolabında 1 saat kadara bekletin. Beklettikten sonra hamuru dolaptan alın ve tezgaha yapışmasın diye çok az un serpip 2 cm. kalınlığında merdane yardımıyla açın. Dilediğiniz kalıpla şekillendirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Bir kısım hamurun arasına ada nutella sürüp rulo sarın ve bıçakla kesip küçük kurabiyeler elde edin. Kurabiyeleri 170 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra fırından alın ve ılınmaya abırakın. Sıcakken ellemeyin yoksa dağılır. Ilınan kurabiyelerden bir tanesinin ters kısmına marmelat sürün ve üzerine diğer kurabiyeyi kapatın. Bu şekilde tamamladıktan sonra servis tabağına dizip afiyetle yemek kalıyor. Artan kurabiyeleri saklama kaplarında uzun süre muhafaza edebilirsiniz canlarım. Herkese afiyet olsun..

Yumurtasız Kurabiye

Yumurtasız Kurabiye

Yumurtasız Kurabiye

Yumurtasız Kurabiye

Yumurtasız Kurabiye

Yumurtasız Kurabiye

Yumurtasız Kurabiye

Yumurtasız Kurabiye

Yumurtasız Kurabiye
                             Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                             Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

6 yorum:

  1. Merhabalar, hepsi çok lezzetli, çok iştah açıcı olmuş ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, çok teşekkür ederim. Bu arada sağlıklı önerilerinize bir göz attım, süpersiniz, insanları bilgilendirmek güzel bir hareket, başarılar, sevgiyle kalın ve iletişimde kalın..

      Sil
  2. çok hoş gözüküyor elinize sağlık yumurta kokusundan bazen nefret ediyorum börek ve kurabiyelerde =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mersi canım, bayatlamıyor da kolayına, çayın yanına bir adet arada...sevgiler

      Sil
  3. Yeni kalıplar aldım sizin yumurtasız kurabiye tarifinizle siftah yapayım... Bu arada insanın kendi patronu olması güzel... Hayırlı günler dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zülal hanım güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum..evett kendi patronun olmak en güzeli..size de hayırlı günler yine beklerim..selamlar..

      Sil