El Açması Muska Böreği
12-06-2016El Açması Muska Böreği |
El açması muska böreğini sevgili Kekevi.com'un sahibi Ayşenur Altan hanımdan alıp hazırladım. Kendisinin tariflerine güvenirim ve bu güzel tarif için ona buradan teşekkürlerimi yolluyorum.
O gün misafirim gelecekti ve ben tesadüfen gördüğüm bu böreği yapmak için kolları sıvadım. Yapımı çok basit ve lezzeti Boşnak böreğini andırsa da arasına serpilen nişastanın verdiği kıyırlık bu böreği farklı kılıyor. Üstelik içindeki malzeme ıspanak ve patates olmadığı sürece buzdolabında bir hafta kapalı bir kapta saklayabilirsiniz. Kesinlikle önereceğim tarifler arasında olduğunu da söylemek istiyorum. Eğer benim gibi değişik tariflere meraklıysanız bu tarifi not etmenizi öneririm.
El Açması Muska Böreği Tarifi ve Yapılışı:
Malzemeler:
1 adet yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı nişasta
yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
Hamuru açmak için 1 kase nişasta
Yağlamak için 3 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin, 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Üzerine 1 yumurta sarısı, susam ve çörek otu
İç harcı için:
250 gr. çökelek ya da beyaz peynir
maydanoz
Yapılışı:
Yumurtayı derin bir hamur yoğurma kabına kırın, ardından yağ, yoğurt, sirke, tuz, nişasta, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Un az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz. Yoğurduğunuz hamuru yarım saat dinlendirin ve bu arada iç harcı hazırlayıp bir kenara koyun.
El Açması Muska Böreği |
Dinlenen hamuru 12 eşit parça bezelere ayırıp yuvarlayın. Her bir bezeyi nişastayla yemek tabağı büyüklüğünde açın ve aralarına nişasta serpip üstüste koyun, tıpkı boşnak böreğinde olduğu gibi.. Boşnak böreğinde aralarına yağ sürüyorduk biliyorsunuz ama bu börekte aralarına yağ yerine nişasta serpiyoruz.
El Açması Muska Böreği |
El Açması Muska Böreği |
Yukarıdaki fotoğrafta 12 + 12 iki ölçülük yufka açtım ben yani bu ölçülerin iki katı, o yüzden iki yufka üstüste 12 şerli, bu yüzden şaşırmayın.
12 şerli yufkaları merdane yardımıyla nişasta serperek açabildiğiniz kadar açın. Açtıktan sonra erittiğiniz tereyağı ve zeytinyağı karışımından bir fırça yardımıyla her yerini yağlayın.
El Açması Muska Böreği |
El Açması Muska Böreği |
Herkese Afiyet Olsun.
El Açması Muska Böreği |
El Açması Muska Böreği |
El Açması Muska Böreği |
El Açması Muska Böreği |
El Açması Muska Böreği |
El Açması Muska Böreği |
Dilek'le Mutfakta
Ba-yıl-dımmm... harikasın Dilek'imm... güzel olduğu görüntüsünden belli.. ben de denemek istiyorum...sanki baklavamsı bir kıyır kıyırlık gibi olmuş diye düşünüyorum
YanıtlaSilSelmacım yorumun için teşekr ederim, gerçeketen baklava tadında bir börek, dene sen de..anneciklerin yesinler..sen de bir kaç dilim yiyebilirsin..sevgilerimi yolladım.
SilÇok güzel hazırlamışsınız. Çayın yanında çok güzel olur
YanıtlaSil