Humus Tarifi
17-11-2016Humus Tarifi |
Humus bizim mutfak kültürümüze yakın olan bir Ortadoğu mezesidir. Sarımsakla tahinin, nohutla birleşmesinden ortaya çıkan nefis bir lezzet. Türk mutfağında ve özellikle Hatay yöresinde sıkça yapılan bir meze, ara öğündür. Denemeyen arkadaşlarımın denemesini tavsiye ederim. Tarifi çok basit olan Humusu yaptıktan sonra üzeriini streç filmle kaplayıp buzdolabında bir hafta saklayabilirsiniz. Ben yapıp dolaba attım bile..Hafta sonu arkadaşlarım gelecek, soframda çeşit olsun istedim. Şimdi tarifine bakalım, nasıl oluyormuş..
Humus
2 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı tahin
2 adet limonun suyu
1 fincan su
tuz, kimyon
2-3 diş sarımsak
Üzeri için:,
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
pul biber ya da sumak
maydanoz yaprakları
Yapılışı:
Üzerinin malzemeleri hariç diğer tüm malzemeleri rondodan geçirin. Daha sonra servis tabağına alın ve üzerine zeytinyağı gezdirip pul biber, maydanozla süsleyin. Biraz dinlendirdikten sonra afiyetle yiyin.
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
Dilek hanım nohut bizim evde de çok yenen bir bakliyat. Şu sıralar humusun üzerine bol da nar koyuyorum. Tavsiye ederim çok yakışıyor. Elinize sağlık.
YanıtlaSilİlhan bey öneriniz için çok teşekkür ederim, evet nar taneleri iyi fikir...deeneyeceğim bir daha kine..çok sevgi ve saygılarımı yolluyorum.
YanıtlaSil