Humus Tarifi

21:32 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

17-11-2016


Humus Tarifi
Kış günlerinde daha sık bakliyat yememiz gerektiğini biliyorsunuz değil mi...Kuru fasulye, nohut, mercimek vs. Hem besleyici hem bedenimizi sıcak tutar hem de bol vitamin alırız. Nohut ise, yüksek kalorisi, bitkisel proteinli olması, B vitaminleri, demir, kalsiyum, fosfat ve fosfor mineralleri içermesinden dolayı mutlaka tüketmemiz gereken bir gıdadır. Bu akşam menümde humus var. 


Humus bizim mutfak kültürümüze yakın olan bir Ortadoğu mezesidir. Sarımsakla tahinin, nohutla birleşmesinden ortaya çıkan nefis bir lezzet. Türk mutfağında ve özellikle Hatay yöresinde sıkça yapılan bir meze, ara öğündür. Denemeyen arkadaşlarımın denemesini tavsiye ederim. Tarifi çok basit olan Humusu yaptıktan sonra üzeriini streç filmle kaplayıp buzdolabında bir hafta saklayabilirsiniz. Ben yapıp dolaba attım bile..Hafta sonu arkadaşlarım gelecek, soframda çeşit olsun istedim. Şimdi tarifine bakalım, nasıl oluyormuş..




Humus

2 su bardağı haşlanmış nohut

2 yemek kaşığı tahin

2 adet limonun suyu

1 fincan su

tuz, kimyon

2-3 diş sarımsak

Üzeri için:,

2 tatlı kaşığı zeytinyağı

pul biber ya da sumak

maydanoz yaprakları




Yapılışı:

Üzerinin malzemeleri hariç diğer tüm malzemeleri rondodan geçirin. Daha sonra servis tabağına alın ve üzerine zeytinyağı gezdirip pul biber, maydanozla süsleyin. Biraz dinlendirdikten sonra afiyetle yiyin. 




                          Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                     Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. Dilek hanım nohut bizim evde de çok yenen bir bakliyat. Şu sıralar humusun üzerine bol da nar koyuyorum. Tavsiye ederim çok yakışıyor. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. İlhan bey öneriniz için çok teşekkür ederim, evet nar taneleri iyi fikir...deeneyeceğim bir daha kine..çok sevgi ve saygılarımı yolluyorum.

    YanıtlaSil