Diyet Yemek Tarifleri

02:27 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

27-12-2016




Merhabalar, malum kış aylarındayız ve bilindiği üzere kış mevsimi kilo aldırmaya müsait bir özellik taşıyor. Bunun nedeni ise vücut ısımızın soğuk havaların etkisiyle düşmesi ve ilaveten enerjiye ihtiyaç duymamızdan kaynaklanıyor, sonuçta daha çok yemek ihtiyacı hissediyoruz ve kalorisi fazla besinlere saldırıyoruz. Tabiki yanlış yapıyoruz ama o güzel börekler, kurabiyelerin kokusuna dayanamıyoruz ki.. kışın arkası bahar, baharın arkası yaz, bunu unutmadan yediklerimize çok dikkat etmeliyiz. Yaz geldiğinde incecik tiril tiril kıyafetlerimizi giydiğimizde fırlayan göbekleri basenleri istemeyiz öyle değil mi..Nasılsa kilom yok bir dilim daha börek yiyim demeyin mesela..Ben geçen kış ayında yaptığım reçellerin tadına bakmaktan ve gece yarılarına kadar işim bitmediği için acıkıp habire yedim ve 7-8 kilo almıştım. Bunun dışında kış mevsiminin rehavetine kapılıp evlere kapanmamak, en azından haftada üç gün de olsa yürüyüşler yapmak gerekiyor. örneğin evde kimse yokken açın hareketli bir müzik benim gibi ve dans etmeye başlayın, bakın ne kadar iyi gelecek. Hem müziğin ruhumuza verdiği mutluluk hem hareket etmek inanın çok iyi geliyor.
Yeterli ve dengeli beslenmek için tüm besin gruplarından günlük alınacak miktarı bilerek almayı sağlamamız lazım. Vücudumuzun karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır. Her gün bu besin gruplarından yeterli miktarda almaz isek ve az hareket edersek hem hastalıklara davetiye çıkarırız hem kilo alırız. Kıştan önlemimizi alıp ve en önemlisi bunu bir hayata tarzı haline getirip dengeli beslenmeye özen göstermemizi söylüyor uzmanlar.

Kış sebzelerine bayılıyorum aslında ve bu sebzelerle inanılmaz güzel tarifler yaratabilirsiniz. Hem sizi hastalıklardan koruyacak hem de yüksek enerji verecek tarifler deneyin. Ben bir yemek yazarı olarak saÄŸlıklı tarifler yazmaya çalışıyorum ve sürekli deÄŸiÅŸik tarifler arayıp yapmaya çalışıyorum. Elele'nin online sitesinde ilgimi çeken bir çok tarife ulaÅŸtım ve bu tariflerden yapacaklarımı bir kenara not ettim. 

ÇiÄŸ Beslenme duydunuz mu bilmiyorum ama bu beslenme tarzının da çok iÅŸe yaradığını söylüyor uzmanlar. Öncelikle bir yaÅŸam tarzı olarak kabul edilen Raw Food yani ÇiÄŸ Beslenme konusunda hızlı ve bomba bir tarifi hemen deneyip sunuma geçiyorum. Bu arada çiÄŸ beslenmede sebze, meyve, kuru yemiÅŸler ve yaÄŸlı tohumlar kullanılıyor, et kesinlikle kullanılmıyor. 

Atalier Raw Tarifiyle:

Gingerale ( detoks İçecek )




Malzemeler:

1 adet granny smth elma ( yeÅŸil elma )

20 gr. taze zencefil

90 ya da 100 gr. kadar kabuÄŸu soyulmuÅŸ limon

200 ml. kadar arıtılmış su

Yapılışı:

Elmayı yıkayıp çekirdeklerini ısıtın ve dilimleyin. Zencefilin ve limonun da kabuğunu soyup dilimleyin. 200 ml. su ekleyip blenderdan geçirin. Daha sonra bir süzgeçten geçirip bardağa alın ve afiyetle için. Bomba gibi olacaksınız inanın. İçiniz temizlenecek, hücreleriniz bayram edecek.







üzerine sonradan eklediğim buzluktaki mandalina dilimini ve kereviz yaprağını da attık mı..süper bir içecek size..

Örneğin aşağıdaki fotoğraftaki bu kış çorbası benim damak zevkim için mükemmel bir tarif..Ana malzemesi yer elması olan ve sütle terbiye edilen muhteşem bir tarif..Tarifi denemek isterseniz diyet yemek tarifleri kategorisinden etiketlediğim mavi kısıma tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Kışın en güzel menü çeÅŸidi bana göre çorbadır. ÇeÅŸit çeÅŸit çorbalar yapıp metabolizmamızı hızlandırarak hem saÄŸlıklı besleniriz hem de doyurucu olduÄŸu için fazla kilo alımına da engel olabiliriz. Elele.com da birbirinden güzel ve herkese hitap eden tarifler bulabilirsiniz. Bu blogda benzer kendi tariflerime de ulaÅŸabilirsiniz arkadaÅŸlar. 

Her ne olursa olsun yediğimiz besinlerin önce sağlıklı olmasına önem veriyorum ben. Sağlıklı yaşam her daim benim için önemini korumuştur. Günümüzde artık katkısız gıdaları bulmak zor olsa da yine de arayınca bulabiliyorsunuz. Örneğin ben eşime dostuma organik reçeller yapıyorum ve çok beğeniliyor. Sebzeyi meyveyi mümkün olduğunca pazarlardan, köylülerden almaya çalışırım. Hayat tarzım her şeyin orjinalini ve doğalını yapmak , tüketmek. Zararlı olan her şeyden mümkün olduğunca uzak durun lütfen. Özellikle kış aylarında beslenmenize dikkat ederseniz yaza hem fit hem de sağlıklı girersiniz arkadaşlar. Herkese güzelliklerle dolu günler diliyorum. Görüşmek üzere..



BENZER TARÄ°FLER

4 yorum:

  1. DEÄžERLÄ° PAYLAÅžIMLARINIZDAN DOLAYI TEÅžEKKÃœR EDÄ°YORUM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum, size de başarılar diliyorum..selam ve sevgiler..

      Sil
  2. Enginar Fırında tarifini yapacağım tarifini aldım teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevindim Lütfiye Hanım, şimdiden afiyet olsun..sevgiler..

      Sil