Nişastalı Börek

15:53 Dilek'le Mutfakta 7 Comments

11-01-2015


Nişastalı Börek
Herkeslere Merhabalar...)

Bu güzel ve pratik böreğin tarifini sevgili Tijen Aktay hanımdan aldım. Hazır yufkayı yağlayıp nişasta serpilerek yapılan tarif çok elit oldu diyebilirim. Tadı da görüntüsü de özel olan bu böreği mutlaka deneyin. 


Malzemeler:

5 adet hazır yufka

1 su bardağı kadar nişasta

50 gr. tereyağı

yarım su bardağı zeytinyağı

iç malzemesi:

300 gr. kaşar loru

kıyılmış maydanoz, dereotu

yarım demet ısırganotu

üzeri için 1 yumurta sarısı

susam, çörek otu

Yapılışı:

Önce iç malzemeyi hazırlayın. Bunun için derin bir kaseye lor kaşarını, kıyılmış maydanoz ve dereotunu koyup karıştırın. Ben 4-5 tane dilime hafif haşlanmış ısırgan yaprakları ekledim. Dilerseniz siz de koyabilirsiniz. Biliyorsunuz ısırgan sağlık için bir mucize sebzedir. 

Yufkayı tezgaha yayın ve eritilmiş tereyağı ile zeytinyağı karışımından bir fırça yardımıyla her yerine sürün. Daha sonra yufkayı ikiye katlayın ve tekrar yağlayın. 

Nişastalı Börek
Üzerine nişasta eleyin ve yufkayı üçgen olarak dilimleyin. Geniş yerine iç malzeme koyup sigara böreği gibi sarın ve en ucunu ıslatıp yapıştırın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Hepsinin üzerine kalan yağa yumurta sarısı ekleyip sürün. Susam, çörek otu serptikten sonra önceden ısıttığınız 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. 

Nişastalı Börek


Piştikten sonra servis tabağına dizin ve sıcak iken afiyetle yiyin. Herkese afiyet olsun.


Nişastalı Börek

Nişastalı Börek

Nişastalı Börek

Nişastalı Börek

Nişastalı Börek
 En sevdiğim anlardan biri bu..Isırdığım zaman sıcak eriyen peynirle bütünleşen yufka kokusu..hımmmm missss
Nişastalı Börek

Nişastalı Börek

Nişastalı Börek
                               Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                         Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

7 yorum:

  1. Ellerinize emeklerinize sağlık :)
    Kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Tijen Hanımcım..selam ve sevgiler benden de...:)

      Sil
  2. Merhaba Dilek hanım.. nişastalı börek tarifinizi okuddum ama NİŞASTANIN BÖREĞE EKLENMESİNDEKİ AMAÇ nedir bunu anlamadım ? yani nişasta eklenen böreğin lezzetine nasıl bir katkıda bulunmuş oluyor ? nişastayı böreğe hangi nedenle koymalıyız ? böreğin lezzetine ne gibi bir katkısı oluyor ? nişasta eklenen börek nasıl bir kıvamda oluyor bunu çözemedim. rica etsem bunu bizlere anlatabilirmisiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nesrin hanım yorumunuz için teşkr ederim öncelikle..face sayfamda da yanıt vermiştim..Nişasta böreğe çııtırlık veriyor, baklava yaparrken nişastayla açılır ve baaklavaya nasıl çıtırlık veriyorsa bunu börekde nasıl olacağını düşünün..cidden harika oluyor..Umarrım anlatabildim..sevgiler

      Sil
  3. Ah be Dileğim, şu börek tepsisinin bir yanından giresim, diğer yanından çıkasım var;) diyetini bozacak iki şey söyle desen... 1. Simit...2. Börek ve pide cinsleri..... Yaaaa halimi düşün şimdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh sorma Nilgünüm..bu börek de öyle güzel oldu ki çıtır çıtır ve içindeki peynir şahaneydi..bir kısmına ısırgan da koydum..o da öyle şahane..velhasıl şahane..:) 3-4 tane yedim senin yerine..ben de İstanbul simidini özlüyorum..İzmir'in simidi güzel değil..( kızacaklar bana )

      Sil
  4. Merhaba böreğin citirligini korumak için nasıl saklamaliyiz teşekkür ederim

    YanıtlaSil