Nişastalı Börek
11-01-2015Nişastalı Börek |
Bu güzel ve pratik böreğin tarifini sevgili Tijen Aktay hanımdan aldım. Hazır yufkayı yağlayıp nişasta serpilerek yapılan tarif çok elit oldu diyebilirim. Tadı da görüntüsü de özel olan bu böreği mutlaka deneyin.
Malzemeler:
5 adet hazır yufka
1 su bardağı kadar nişasta
50 gr. tereyağı
yarım su bardağı zeytinyağı
iç malzemesi:
300 gr. kaşar loru
kıyılmış maydanoz, dereotu
yarım demet ısırganotu
üzeri için 1 yumurta sarısı
susam, çörek otu
Yapılışı:
Önce iç malzemeyi hazırlayın. Bunun için derin bir kaseye lor kaşarını, kıyılmış maydanoz ve dereotunu koyup karıştırın. Ben 4-5 tane dilime hafif haşlanmış ısırgan yaprakları ekledim. Dilerseniz siz de koyabilirsiniz. Biliyorsunuz ısırgan sağlık için bir mucize sebzedir.
Yufkayı tezgaha yayın ve eritilmiş tereyağı ile zeytinyağı karışımından bir fırça yardımıyla her yerine sürün. Daha sonra yufkayı ikiye katlayın ve tekrar yağlayın.
Nişastalı Börek |
Nişastalı Börek |
Piştikten sonra servis tabağına dizin ve sıcak iken afiyetle yiyin. Herkese afiyet olsun.
Nişastalı Börek |
Nişastalı Börek |
Nişastalı Börek |
Nişastalı Börek |
Nişastalı Börek |
Nişastalı Börek |
Nişastalı Börek |
Nişastalı Börek |
Dilek'le Mutfakta
Ellerinize emeklerinize sağlık :)
YanıtlaSilKucak dolusu sevgiler
Teşekkür ederim Tijen Hanımcım..selam ve sevgiler benden de...:)
SilMerhaba Dilek hanım.. nişastalı börek tarifinizi okuddum ama NİŞASTANIN BÖREĞE EKLENMESİNDEKİ AMAÇ nedir bunu anlamadım ? yani nişasta eklenen böreğin lezzetine nasıl bir katkıda bulunmuş oluyor ? nişastayı böreğe hangi nedenle koymalıyız ? böreğin lezzetine ne gibi bir katkısı oluyor ? nişasta eklenen börek nasıl bir kıvamda oluyor bunu çözemedim. rica etsem bunu bizlere anlatabilirmisiniz ?
YanıtlaSilNesrin hanım yorumunuz için teşkr ederim öncelikle..face sayfamda da yanıt vermiştim..Nişasta böreğe çııtırlık veriyor, baklava yaparrken nişastayla açılır ve baaklavaya nasıl çıtırlık veriyorsa bunu börekde nasıl olacağını düşünün..cidden harika oluyor..Umarrım anlatabildim..sevgiler
SilAh be Dileğim, şu börek tepsisinin bir yanından giresim, diğer yanından çıkasım var;) diyetini bozacak iki şey söyle desen... 1. Simit...2. Börek ve pide cinsleri..... Yaaaa halimi düşün şimdi
YanıtlaSilAhh sorma Nilgünüm..bu börek de öyle güzel oldu ki çıtır çıtır ve içindeki peynir şahaneydi..bir kısmına ısırgan da koydum..o da öyle şahane..velhasıl şahane..:) 3-4 tane yedim senin yerine..ben de İstanbul simidini özlüyorum..İzmir'in simidi güzel değil..( kızacaklar bana )
SilMerhaba böreğin citirligini korumak için nasıl saklamaliyiz teşekkür ederim
YanıtlaSil