Kireç Kaymağında Muz Reçeli

02:09 Dilek'le Mutfakta 4 Comments



Kireç Kaymağında Muz Reçeli
Merhabalar,
Yaptığım reçellerin hepsinin tarifini yazamadım maalesef..Sonbaharın verdiği negatif bir enerji var üzerimde..Çık git artık ruhumdan, rahat bırak da her şey sırasınca gitsin, yaşansın..Dedik ve beynimize komut verdik " her şey güzel olacak ! " 
Muz reçeli reçeller kategorisinde kahvaltılarınız için alternatif olabilecek güzel bir reçel, denemenizi öneririm. Tadı çok lezzetli gerçekten. Yapımını merak ediyorsanız tarifime bir göz atın. 
Malzemeler:
6 adet çok olgunlaşmamış sert muz
5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
1 adet limon suyu
3-4 adet karanfil
1 adet küçük çubuk tarçın
isteğe göre 1 adet çubuk vanilya
100 gr. sönmemiş kireç
Yapılışı:
Öncelikle sönmemiş kireci bir kaba koyup üzerini iki katı örtecek kadar su koyup karıştırın. Akşamdan yaparsanız daha iyi olur. Bekletilmiş kirecin üzerindeki kaymak tabakasını sıyırıp, duru suyu dikkatlice başka bir kaba aktarın. Kireç suyunuz hazır , öyleyse reçel yapımına başlayalım.

Kireç Kaymağında Muz Reçeli

Kireç Kaymağında Muz Reçeli

Muzları soyup yuvarlak kesin ve hemen kireç suyuna atın. Bu şekilde 2-3 saat bekletin. Bunu yapmamızdaki amaç muzların pişerken dağılmasını önlemektir.
Muzları kireçli suda beklettikten sonra narince bol suyun altında yıkayıp süzdürün. 
Şerbet için belirtilen ölçülerdeki şeker ve suyu tencereye koyup ocağın altını yakın. Karanfil ve tarçın bir fiske tuz atın. Kaynamaya başlayınca muzları tencereye koyup beş dakika harlı ateşte kaynatın. Daha sonra ocağın altını kısıp bir saate yakın reçel kıvamına gelmesini bekleyin. Tekrar ocağın altını açıp bir limon suyu ekleyin ve beş dakika daha kaynatın. Hala kıvam almadıysa biraz daha kaynatın. Durdukça koyulaşan bir reçel, o yüzden sulu görünse de endişelenmeyin. Dilerseniz vanilin çubuk da ilave edebilirsiniz. 
Reçeli sıcakken temiz steril kavanozlara doldurun ve kapağını kapatıp ters çevirin. Daha sonra buzdolabında ya da serin karanlık bir yerde muhafaza etmeyi unutmayın. 
Herkese Afiyet Olsun.
                                                      Dilek'le Mutfakta 
Kireç Kaymağında Muz Reçeli

Kireç Kaymağında Muz Reçeli

Kireç Kaymağında Muz Reçeli

Kireç Kaymağında Muz Reçeli




BENZER TARİFLER

4 yorum:

  1. Merhaba Dilek hanım ben de ne zamandır muz reçeli yapmayı planlıyordum siz de yapmışsınız ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. Geçtiğimiz günler de ben de karpuz kabuğu reçeli yaptım kireç kaymağı yerine karbonatlı su kullandım acaba muz reçelin de de karbonatlı su kullansak aynı etkiyi sağlar mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Elif hanım, yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kireç kaymağı yerine karbonat da kullanılabilir rahatlıkla...sevgiler

      Sil
  2. ellerinize sağlık ilk defa duydum muz reçelini...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekrler Sevda hanım, deneyin çok kolay ve güzel bir reçel..sevgiler

      Sil